۱۳۹۹ بهمن ۱۱, شنبه

انواع روش های حفر چاه کدام هستند

انواع روش های حفر چاه

از زمان های بسیار دور تا به امروز بشر به مقاصد مختلف خصوصا دستیابی به آب اقدام به انواع روش های حفر چاه نموده است. اگر چه در ابتدا حفر چاه به صورت دستی و حفر چاه آب با مته دستی انجام می گرفته است. اما امروزه با حذف نیروی انسانی، ماشین آلات و ابزارهای پیشرفته ای حفر انواع چاه را در اندازه های مختلف انجام داده و کار حفر چاه را به کمترین زمان ممکن رسانده اند. در این مقاله با بهترین تجهیزات و وسیله برای کندن زمین و حفر چاه آشنا می شویم.


آموزش کندن چاه با دستگاه و حفر تونل در چاه

انواع روش های حفر چاه در دوران های مختلف

در طول تاریخ همواره بشر برای دستیابی به اساسی ترین عامل حیات یعنی آب، روش های مختلفی را برای حفر چاه در نظر داشته است. بدون شک کسانی که برای اولین بار روش های مختلف حفر و کندن چاه را به کار برده اند. ایرانیان باستان می باشند. اولین روشی که برای حفر چاه در قسمت های مختلف جهان استفاده می شده است و امروزه باز هم در برخی مناطق رواج دارد و حفر چاه با مته دستی یا وسایل ابتدایی انجام می شود. اما در عصر حاضر با استفاده از فنون مکانیکی حفر چاه به مقاصد مختلف انجام می گیرد. البته این گونه حفاری های مکانیکی در حال حاضر به دو روش دورانی و ضربه ای صورت می گیرد.

روش های مختلف حفر چاه

در انواع روش های کندن چاه، افراد با توجه به ابزار چاه کنی و ماشین آلاتی که سبب کندن زمین و حفر نمودن چاه مورد استفاده قرار می گیرند، حفر نمودن چاه را با نام های مختلفی بیان می کنند. که از جمله انواع روش های حفر چاه می توان به کندن چاه دستی، حفاری شوئیدنی، روش توربینی، مته دورانی، ماشین های حفر تونل، اوگر مارپیچی ممتد، مته ضربه ای بادی، اوگر میان تهی، مته چکشی، اوگرهای قطر زیاد، حفاری ضربه ای، مته دستی حفر چاه و... اشاره نمود.


آشنایی با روش کندن چاه، چاه کندن و حفاری چاه آب دستی

چگونگی حفر چاه به روش دستی

چگونه چاه آب حفر کنیم؟ روش حفر چاه دستی و حفر چاه آب دستی؛ سنتی ترین روش از انواع روش های حفر چاه، کندن زمین توسط مقنی می باشد. به این صورت که فردی با نام مقنی چاه را تا اندازه ی لازمی کنده و به عمق زمین پیش می رود. سپس برای جلوگیری از ریزش چاه بدنه ی داخلی چاه را به کمک بلوک های سیمانی که کول نامیده و به شکل استوانه های سیمانی هستند، پوشش دهی می کند. مهمترین مزیتی که اینگونه حفاری های دستی دارند این بوده که درون چاه می توان جهت حفاری را تغییر داده و به صورت افقی مسیری را حفر نمود که انجام این روش می تواند میزان آبدهی چاه را بهبود بخشیده و از منابع آب زیرزمینی استفاده حداکثری را داشت.

نحوه انجام انواع روش های حفر چاه

نحوه حفر چاه عمیق با انواع دستگاه حفاری چاه، در بسیاری از انواع روش های حفر چاه دستگاه های متنوعی با وارد آوردن نیرو سبب شده تا سازنده های زمین خرد شده و سطوح مختلفی از گل و لای و سنگ های خرد شده به بیرون رانده شود. به فرض مثال در حفاری چاه ضربه ای و حفاری چاه مته ای به صورت استوانه ای بلند و سنگین از قسمت مورد نظر بالا رفته و به شدت پایین می آید. که در این روش دستگاه حفر چاه مورد استفاده با کمک ضربه هایی که مته های سنگین به سازنده های کف چاه وارد می کند سبب شده تا چاهی در قسمتی از زمین حفر شود. امروزه برای کندن چاه های فاضلاب شهری از این روش استفاده می شود. اصولا در قسمت های مختلف پوشش دهی زمین برای حفر چاه های بسیار عمیق از حفاری ضربه ای استفاده می شود. روش دیگری از حفر چاه حفاری چرخشی است. در این روش استوانه ای بلند و سنگین به صورت چرخشی سبب ایجاد حفره در زمین می شود. گل حفاری نوعی ماده مخصوص است که در حفاری چرخشی از سر مته به داخل چاه وارد شده و از قسمت بالای چاه به بیرون هدایت می شود. در چنین روشی همراه با این گل مخصوص تمام ذراتی که از حفاری در کف چاه به جای مانده به خارج از چاه رانده می شود. معمولا برای حفر چاه در زمین هایی که از سنگ های مقاوم تشکیل شده اند از اوگر مارپیچی ممتد استفاده می شود. شرکت خدمات فنی آریا با ارائه انواع خدمات لوله بازکنی، تشخیص ترکیدگی لوله آب، لایروبی چاه و... در کنار شما همراهان گرامی می باشد.

چاه را در چه زمین هایی حفر می کنند؟

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از دیگر مقالات ما بازدید نمایید:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر